Mai toate persoanele si in special firmele care isi construiesc pagini de internet le construiesc in speranta ca vor fi mai vizibile in spatiul online. Si in majoritatea cazurilor asa este. Vor fi mai vizibile datorita faptului ca vor aparea in rezultate atunci cand persoana interesata va cauta exact numele firmei sau va accesa direct site-ul tastand adresa pe care a luat-o de pe o factura, pliant, etc. Adevarata vizibilitate se obtine insa mult greu …

Adevarata vizibitate se obtine odata cu expunerea in motoarele de cautare, in pozitiile din prima pagina. Aceasta incepe inca dinainte de a avea un site. Inseamna sa alegi persoana potrivita care sa iti proiecteze si sa construiasca site-ul. Primele pozitii in Google se obtin fie prin programul lor AdWords (publicitate platita), fie prin constructia unui site profesional care sa respecte cat mai mult factorii care duc la obtinerea primelor pozitii in Google.

Asa cum am scris si in articolul „Cea mai buna promovare este promovarea pe care nu o platesti” exista tehnici prin care iti poti imbunatati prezenta in Google. Sunt doua componente principale atunci cand vorbim de SEO (Search Engine Optimization): optimizarea on site si optimizarea off site.

Ce inseamna optimizarea on site?

Optimizarea on site se refera la continutul creat de utilizator si servit vizitatorilor. Ai nevoie de un continut de calitate care sa fie util eventualilor clienti si care sa ofere o imagine de ansamblu clara pentru subiectul expus. Ai nevoie de optimizarea titlurilor si a structurii link-urilor interne, intr-un cuvant ai nevoie sa oferi vizitatorului o experienta de neuitat.

Ce inseamna optimizarea off site?

In primul rand inseamna referinte. Atunci cand spunem „referinte”, spunem link-uri care vin (inbound links) catre site-ul dumneavoastra si poate si mai importanta este sursa din care vin. Optimizarea on site este strans legata de numarul si calitatea link-urilor primite de la alte site-uri care fac referire la continutul site-ului dumneavoastra. Articolele, paginile de calitate din site-ul dumneavoastra vor atrage persoane din Social Media care probabil, vor adauga link-uri catre site.

Graficul de mai jos va ofera o imagine mai clara a ceea ce am explicat mai sus si trebuie tinut minte.

Optimizare SEO on site off site

Optimizare SEO on site off site