Orice firma doreste ca pagina lor sa apara in prima pagina Google. Dar daca iti iei mai toata pagina pentru tine si te asiguri ca firmele concurente nu au nici o sansa? Acest lucru este relativ simplu, mai ales atunci cand concurenta nu prea isi da interesul sau deloc sa ocupe potii bune in Google.

Am luat pentru acest exemplu cautarea suruburi valcea si am facut un print screen:

toata pagina google la cautarea suruburi valcea

toata pagina google la cautarea suruburi valcea

Exemplul nostru arata cum firma STRIM METAL din Ramnicu Valcea, importator si distribuitor de organe de asamblare si in principal suruburi acopera aproape intreaga pagina. Primul link este linkul magazinului online strim.ro. Al doilea link este un link Afacerist.ro catre pagina cu suruburi din Valcea care afiseaza firma STRIM METAL ca membru GOLD si implicit apare in primele pozitii. Deci si al doilea link este practic tot la firmei STRIM METAL (aici este cheia). Al treilea link este domeniul vechi al firmei dar care inca mai serveste o pagina simpla HTML cu redirectionare care paginile strim.ro. Al 5-lea link este un link Bizoo unde firma are cont si apare in prima pozitie. Urmeaza un link OLX si imagini cu suruburi preluate de Google tot de pe strim.ro.

In dreapta troneaza in pagina afisarea informatiilor din Google My Business. Ce credeti? Un vizitator care cauta suruburi in valcea are cum sa rateze firma STRIM METAL?

Cum sa obtinem toata pagina Google la o cautare?

In primul rand trebuie analizata pagina proprie si trebuie optimizata pentru a fi gasita la cautarea dorita.

In al doilea rand trebuie analizate paginile care sunt prezente in prima pagina. Daca sunt pagini de anunturi sau directoare de firme trebuie inregistrata firma in aceste pagini si daca merita trebuie platite pachete de servicii pe aceste site-uri.

Nu neglijati imaginile! Imagini mari si originale intra in top si sunt afisate in prima pagina Google.

Pentru Google My Business trebuie facuta o inregistrare. Am descris aici cum decurge procesul pentru inregistrarea companiei in My Business.