Pagina TimesNewRoman.ro a fost amendata cu  16.000 lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru articolul cu titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …”. Pentru cine nu stie site-ul TimesNewRoman, acest site este un „cotidian independent de umor involuntar” iar articolele lor „nu ar trebui luate in considerare de catre nimeni”.

Noi nu o sa analizam decizia luata de CNCD (nici nu am citit articolul), noi o sa analizam aceasta stire din punct de vedere SEO. Odata cu amenda de 16.000 de lei vin si lucruri bune pentru site: publicitate gratuita in toate marile publicatii din tara, link-uri de la cele mai mari site-uri din tara; intr-un cuvant creste AUTORITATEA site-ului TimesNewRoman in motoarele de cautare. Inclusiv acest articol contribuie la acest fapt.

La doar o zi de la decizia CNCD, pentru cautarea cu ghilimele („Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …”), adica expresia exacta, Google returneaza 4160 de rezultate iar in top se pot vedea paginile cu cea mai mare autoritate in Romania: HotNews, Digi24, PlayTech, Realitatea, Gandul, Evz, etc..

autoritate articol timesnewroman

autoritate articol timesnewroman

Una peste alta, o asemeana expunere in presa se face cu destui de multi bani. Nu stiu daca 16.000 ar acoperi o expunere in toata presa din Romania la un asemenea nivel. Sunt stiri citite de sute de mii de oameni. Cei de la TimesNewRoman au anuntat si ca vor contesta in instanta decizia CNCD si poate vor si castiga. In acest caz este un exemplu extraordinar de crestere a autoritatii unui site cu costuri zero.

In concluzie, s-ar putea ca aceasta amenda sa fi fost o chestie extraordinara pentru acest site.