Daca detii un site web auzi tot mai des ca trebuie sa treci de la protocolul HTTP la protocolul HTTPS, mai ales ca Google vrea ca toate site-urile sa treaca pe HTTPS.

HTTPS este un acronim pentru HyperText Transfer Protocol Secure, adica standardul de comunicare intre serverul web si browser-ul dumneavoastra via internet. S-ul de la sfarsit indica faptul ca acesta comunicare este sigura pentru ca procesul de comunicare se face criptat.

Mai simplu: Atunci cand un site este accesibil prin standardul HTTP comunicarea dintre browserul dumneavoastra si serverul web poate fi „ascultata”. Atunci cand nu se foloseste HTTPS aceasta informatie poate fi accesibila intr-un mod care poate fi „citit”. Folosing HTTPS informatia circula criptat si chiar daca este „citita” ea nu poate fi descifrata.

Care sunt cele 3 beneficii atunci cand site-ul pe care navigati are implementat standardul HTTPS:

  1. Comunicarea Privata – Criptarea va asigura ca nimeni nu asculta „conversatiile” dumneavoastra cu serverul web
  2. Integritatea datelor – Daca se modifica datele transferul va genera o eroare la decriptare ceea ce inseamna ca datele trimise nu pot fi modificate fara sa observati
  3. Siguranta la accesarea unui site – Va asigura ca site-ul accesat este exact acela pe care intentionati sa il accesati.

Noi am implementat tuturor clientilor nostri standardul HTTPS atunci cand le-am construit paginile.