Yahoo! … da compania americana la care foarte multi romani mai au inca adresele de email blocheaza mesajele fara a te instiinta. Personal mai am o adresa de email pe Yahoo pentru ca o am de foarte mult timp si este trimisa pe la banci sau la prestatorii de servicii. Din comoditate nu am luat fiecare furnizor in parte sa schimb adresa dar cred ca o sa incep cat de curand acest proces.

Compania Yahoo! a anuntat de curand ca va inchide serviciul Yahoo Messenger si se pare ca nu isi mai revine din umbra in care a intrat de cativa ani. Daca stau sa ma gandesc eu nu mai folosesc decat mailul de la ei si asta din cauza ca il am bagat prin multe locuri si nu pot inca renunta la el. La adresele de email nu „exista” sistemul de portabilitate ca la numerele de telefon.

In 1998, revista Fortune publica un articol cu titlul: „How Yahoo! Won The Search Wars.” … ce vremuri pe Yahoo! Lider de piata pe cautari. Dupa care a aparut Google si Yahoo! a pierdut din cota de piata pana cand a devenit cantitate neglijabila. La 20 de ani atunci Yahoo nici nu mai conteaza atunci cand luam in calcul optimizarea unui site web.

Vazand lucrurile prin prisma celor intamplate in trecut ne intrebam daca a mai ramas ceva pe care Yahoo sa il strice. Pai a ramas. Adresele de email ale utilizatorilor. Ce se intampla? Daca Yahoo! hotaraste ca un serviciu iti trimite mesaje nesolicitate, nu iti mai trimite mesajele. Nici macar in SPAM folder. Nu le mai trimite deloc. Da … hotaraste el pentru tine daca mesajul poti sa il vezi sau nu. Din nou … nu il trimite nici macar in SPAM de unde l-ai putea recupera si folosi. Sa ne intelegem, aici vorbim de mesajele pe care vrei sa le primesti dar nu poti.

Ce sa intampla?

Daca un furnizor de servicii schimba serverul care trimite mesaje sau schimba IP-ul de pe care se trimit mesajele,Yahoo le poate bloca si toti utilizatorii cu adrese Yahoo care folosesc serviciul respectiv nu mai pot primi mesajele. Repet .. nu in SPAM, deloc… mesajele nu mai ajung nicaieri. De curand am schimbat serverul Afacerist.ro si totul a fost OK timp de 2 saptamani in care s-au trimis 3300 de mesaje. Cand am incercat sa transmitem un newsletter utilizatorilor pentru a-i anunta despre noul Afacerist.ro, Yahoo a blocat toate mailurile transmise de noi, inclusiv cele pentru confirmarea inregistrarilor. Deci, daca un utilizator dorea sa iti creeze un cont nou azi de dimineata, cu o adresa Yahoo, nu putea pentru ca nu primea confirmarea deoarece Yahoo! a ales sa blocheze toate mesajele transmise fara ca acestea sa fie SPAM.