Un mic studiu de caz SEO pentru un magazin online care vinde suruburi si organe de asamblare.

In ultima perioada ne-am ocupat cu aducerea site-ului STRIM METAL din Ramnicu Valcea in topul rezultatelor Google pentru cuvinte si expresii specifice activitatii firmei, respectiv vanzarea engros si cu amanuntul a organelor de asamblare si mai ales vanzarea suruburilor.

Suruburile au fost subiectul principal atunci cand am construit pagina Strim.ro si am incercat sa o aducem in topul rezultatelor cautarilor in Google.

In primul rand am creat o structura de categorii si am incercat sa introducem produsele cat mai intuitiv in aceste categorii. In al doilea rand am ales o tema WordPress Profesionala care asigura o prima pagina profesionala cu design modern si atractiv.

In acest moment pagina apare in prima pozitie atunci cand se cauta suruburi din Ramnicu Valcea, datorita inregistrarii firmei in Google My Business dar si in rezultatele organice datorita optimizarilor InPage.

Urmatoarea provocare a fost reprezentata de pozitia in rezultatele cautarilor pentru suruburi in toata tara si am reusit asta prin adaugarea de pagini specifice pentru fiecare judet in parte. Astfel STRIM METAL apare in prima pagina cu rezultate la toate cautarile de genul suruburi + judetul.

In continuare ne vom concentra pe aducerea categoriilor de produse in prima pagina prin creearea de articole specifice fiecarei categorii de produse. De exemplu pentru a aduce in prim plan suruburile pentru hale metalice am construit o pagina de intrare care cuprinde cateva randuri despre utilizarea acestor suruburi la care am adaugat si repere din magazinul online care se pot comanda imediat. Rezultatul a fost vizibil in cateva zile. La cautarea suruburi hale metalice efectuata din Ramnicu Valcea am intrat in rezultatele cautarilor direct pe pozitia 4.

Trebuie sa tinem cont si de faptul ca Strim.ro este un site nou FARA linkuri din alte site-uri care sa-l trimita mai rapid in topul rezultatelor iar pe piata sunt jucatori mai ca Dedeman si alte site-uri cu vechime si implicit linkuri.