Suntem la sfarsitul lui 2017 si de ceva timp simt ca Facebook nu mai e ce a fost. Facebook a fost construit pentru a facilita legatura dintre oameni care se cunosc (colegi de clasa, colegi de serviciu, rude, etc).

In ultima vreme daca ma uit pe Facebook nu mai vad poze ale prietenilor decat foarte rar, nu mai vad check-in-uri ale prietenilor decat foarte rar sau in weekend si am impresia ca toata lumea sta ca la spectacol, se uita la ecranul telefonului dar din ce in ce mai putini mai si posteaza cate ceva in feed (nu ma refer la aia care pun toata ziua poze cu trandafiri si la multi ani).

Azi m-am uitat la topul Alexa si ce sa vezi … de ceva timp Facebook e pe pozitia 3 devansat de Youtube. A fost ani de zile pe 2 si chiar si pe 1.

Top 10 pagini Alexa 2017

Top 10 pagini Alexa 2017

In newsfeed apar o gramada de porcarii care nu au ce cauta in feed-ul meu; foarte multe generate de grupurile in care sunt inscris. Sunt tot felul de persoane care se inscriu in grupurile mele de interes si posteaza lucruri total aiurea si fara legatura cu subiectul grupului.

Oricum Facebook a ajuns la maturitate in 2017 si multi dintre prietenii mei au inceput sa se mute pe Instagram. Multi dintre cei care isi publicau pozele pe FB acum le pun pe Instagram. Folosesc FB-ul doar pentru stiri si actualizari ale paginilor pe care le urmaresc. Si sa nu uitam ca FB detine si Messenger.

Una peste alta FB-ul cred ca a inceput sa piarda utilizatori si timpul petrecut in retea sa fie din ce in ce mai mic. Cel putin asta este parerea mea.