Cea mai buna promovare pe internet este promovarea pe care nu o platesti, care iti aduce rezultate si dupa luni de zile sau ani. Aici vorbim despre SEO (Search Engine Optimization), pe romaneste … cum sa apari in topul rezultatelor motoarelor de cautare. Daca vorbim despre piata din Romania, vorbim despre Google care are o majoritate covarsitoare. Practic celelalte motoare de cautare Yahoo, Bing, DuckDuckGo nici nu exista in Romania.

Ca sa ajungi in primele rezultate Google trebuie sa tii cont de factorii care influenteaza aceste rezultate.

Tot mai multe firme incep sa inteleaga importanta unui site care este bine construit si care are puterea de a ajunge in primele pozitii datorita continutului bine scris care pune accent pe cuvintele si expresiile cheie pentru care acesta doreste sa se promoveze.

Putem lua ca exemplu site-ul construit de noi pentru CONESILV PREST SRL, un site de prezentare pentru o firma care prelucreaza piatra naturala.

In primul rand trebuie inteleasa activitatea desfasurata de firma respectiva si anume prelucrarea pietrei naturale, in special marmura, travertin si granit. Continutul site-ului trebuie sa contina aceste cuvinte in diverse combinatii de produse obtinute in urma prelucrarii: blaturi de marmura, trepte de marmura, seminee din marmura, etc.

In al doilea rand trebuie avuta in vedere expunerea pe care si-o doreste firma: local sau national. In cazul nostru firma a dorit sa apara in cautarile locale (Valcea) fapt pentru care am creat articole care sa contina marmura valcea. Rezultatul a fost exceptional, firma ajungand in primele pozitii la toate combinatiile de piatra naturala plus locatia (Valcea).

In continuare am incurajat firma sa publice articole cu lucrarile create si rezultatele s-au vazut imediat. Acum firma doreste sa ia comenzi si pe plan national, lucru pentru care am adaugat pagini ca marmura bucuresti pagina care va aduce clienti din Bucuresti. In saptamanile urmatoare scrierii acestui articol pagina va ajunge cel mai probabil in prima pagina asa cum a ajuns pagina altui client de-al nostru suruburi bucuresti.

In concluzie acestea sunt pagini care vor aduce clienti din rezultatele organice Google fara ca firmele sa plateasca pentru promovare.

Un site la care se uita decat proprietarul este un site mort!