Am scris despre ce este protocolul HTTPS si cum va ajuta sa va pozitionati mai bine in rezultatele Google dar de unde sa il luam si mai ales de unde sa il luam gratis. Certificatele SSL care va asigura transferul datelor prin protocolul securizat HTTPS trebuiesc cumparate de la diferiti furnizori cum ar fi Comodo, RapidSSL, GeoTrust, Symatec sau altii. Preturile variaza in functie de vanzator si in functie de ceea ce ofera. De exemplu cele mai ieftine certificate sunt cele care ofera doar Domain Validation si nu ofera Wildcard pentru subdomeniile de sub el. Un pic mai scumpe sunt certificatele OV care valideaza compania si domeniul iar detaliile companiei vor fi vizibile in detaliile certificatului emis. Cele mai scumpe certificate sunt cele EV ( Extended Validation ) care ofera validare completa pentru companie iar numele companiei apare in bara de adrese a browserului. Preturile la aceste certificate variaza intre 9 euro si 900 de euro pe an.

Dar exista si variante gratuite si aici o sa amintim certificatele oferite gratuit de Let`s Encrypt care a anutat la inceputul acestui an ca vor oferi si suport pentru Wildcard Subdomains tot gratuit pe la sfarsitul acestei luni (februarie 2018). Noi nu am l-am folosit dar il luam in calcul pentru relansarea Afacerist.ro din acest an.

Noi am folosit pentru noi si pentru clientii nostri serviciul Cloudflare care pana acum nu ne-a dezamagit si ofera mult mai multe chestii misto pentru site-ul vostru. Inregistrarea domeniului la ei e gratuita si au foarte multe chestii gratuite care iti fac pagina mai rapida si pe langa asta iti dau si SSL tot gratuit. Nu au suport pentru Wildcard Subdomains decat la planurile platite dar au un api foarte bun si usor de folosit si poti face inregistrarile manual. Noi la BizHouse.uk am inregistrat peste 1600 de subdomenii si merge ca uns. Am facut un cron care a facut cererile API la ei si le-au creat pe fiecare in parte.

Daca aveti intrebari folositi sectiunea de comentarii si va raspundem cu mare placere.