Am vorbit acum cateva zile despre cum poti sa iti pui afacerea in prima pagina Google dar cum sa faci asta fara nici un pic de SEO si fara a detine un site? Pai cel mai mare motor de cautare „Google” ofera un serviciu gratuit de adaugare a afacerilor prin „Google My Business”.

Inregistrarea e destul de simpla si rapida (nu dureaza mai mult de 15 minute … da, da … 15 minute din timpul dumneavoastra si ajungeti in prima pagina la unele cautari pe plan local fara nici un cost). Atentie! Trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand faceti inregistrarea sa completati corect adresa. Google trimite un plic prin posta pentru a confirma adresa fizica.

Atunci cand ajunge plicul prin posta, acesta contine un cod de confirmare care trebuie introdus in Google My Business si voila … in scurt timp apari in primele pozitii la cautarile locale (daca esti singurul inregistrat apari primul). Acesta este plicul care a venit catre BigAd Valcea:

Google My Business confirmation envelope

Google My Business confirmation envelope

Google My Business confirmation envelope

Google My Business confirmation envelope

Acum sunt cateva mici detalii care fac diferenta. La numele firmei folositi pe langa numele propriu-zis si expresia la care doriti sa apareti. De exemplu pentru noi am folosit titlul „BigAd – Creare site Valcea, Web Design, Realizare site” – astfel suntem vizibili la „creare site valcea”, „realizare site valcea” web design valcea”; si pentru ca suntem singurii care au adaugat aceste cuvinte aparem primii atunci cand se efectueaza aceste cautari din Ramnicu Valcea.

Pentru clientul nostru Strim Metal am setat „Strim Metal – Suruburi Piulite Dibluri Importator” si acum apare la toate combinatiile din acest titlu.

Plicul de la Google cu codul de activare ajunge cam in 2-3 saptamani. Daca nu ajunge in 3 saptamani la adresa trebuie sa solicitati altul. La noi a ajuns in 15 zile.